История на фирмата

История на фирмата

             "БРОД И КОМПАНИЯ" ООД е фамилна фирма, основана на 20.06.1990г от  Георги  Борисов Георгиев. Започвайки дейността си в  първите години от прехода на България   в началото тя развива основно външно и вътрешно търговска  дейност, докато  три години по-късно реализира една от първите приватизационни сделки в България и закупува стaра текстилна фабрика.  С това се дава началото на нов вид дейност а именно производство  в три направления - трикотажни прежди, горен трикотаж и конфекция. Инвестирайки и развивайки производството като основна дейност тя се превръща в основна двигателна сила за бъдещото развитие на фирмата.     Продуктите на фирмата и високото качеството с което се правят става предпоставка да са познати и харесвани от много европейски фирми които започват да работят на ишлеме с нея.
   Освен за чуждестраните си клиенти  фирмата произвежда продукти и за българския пазар които започва да предлага в собствен магазин на територичта на фабрика Брод София. В следствие на това в края на 1997 се обособяват  две отделни дъщерни фирми - "БРОД ТРИКО" ЕООД  произвеждаща горен трикотаж и трикотажни прежди и "БРОД ТРЕЙД" ЕООД  занимаваща се с търговската дейност на холдинга.
     През 2001 г. холдинга насочва част от инвестициите си  в туризма  с построяването на хотел   и създава третата дъщерна фирма  - "БРОД ТУР"ЕООД  която да се занимава в сферата на туристическите услуги .
     В края на 2007г. фирмата закупува фабрика за производство на трикотаж на територията на област Пловдив - в гр. Лъки – "БРОД ЛЪКИ" ЕООД.
     В началото на 2012г. с цел улесняване на транспортната  дейност за нас и за  европейските ни партньори  се създава фирмата "БРОД ТРАНС" ЕООД.с което да се подобри спедицията между фирмите. Освен за собствена продукция специализираните композиции возят и чужда стока.
   През 2014 г. в Асеновград  се построява   фабрика за изработка на тениски и блузи от платове. Ръководството на предприятието остава към фирмата ''БРОД ЛЪКИ'' ЕООД.
    В  началото на 2015г. "Брод и Компания Холдинг" ООД придобива германската компания GOLLEHAUG GMBH.  и притежаваните от нея популярни марки трикотажни облекла GOLLEHAUG и YOUR CONCEPT. С тази стъпка  се разширяват значително възможностите на фирмата да предлага собствена продукция на Европейските пазари.